Berluskoni oslobođen optužbi za podmićivanje tokom „bunga-bunga“ žurki

Svet 21. okt 202122:52 4 komentara
Tiziana Fabi/AFP

Bivši italijanski premijer i biznismen Silvio Berluskoni oslobođen je optužbe u aferi podmićivanja jednog muzičara tokom večeri nazvanih "bunga-bunga", saopštio je sud u Sijeni.

#related-news_0

To suđenje je deo afere Rubigejt i skandala razvratnih večeri, zbog kojih se vode sudski postupci protiv Berluskonija (85).

Suđenje se odnosilo na podmićivanje jednog muzičara kako ne bi prijavio večeri na koje je Berluskoni dovodio mlade žene u svoju luksuznu vilu kod Milana.

Odbrana je uverila sud da je novac koji je Berluskoni dao muzičaru Danilu Marijaniju zapravo bio honorar, a ne podmićivanje.

U aferi Rubigejt, Berluskoni i još 28 osoba optuženo je za lažna svedočenja i manipulisanje svedocima. Kako je ranije naveo sud, bivši premijer je davao novac raznim ljudima, mladim ženama i muzičarima da ne govore o večerima koje je organizovao.

Berluskoni je ranije osuđen na sedam godina zatvora zbog prostitucije s maloletnicama za vreme organizovanih večeri. Kazna je u žalbenom postupku ukinuta.

Bivši desničarski premijer boravio je nekoliko puta u bolnici poslednjih meseci. Zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja ročišta na ovom sudjenju su morala da budu odložena.