Bivši britanski vojnik ubijen u Severodonjecku

Svet 12. jun 202218:36 > 18:49 komentara
REUTERS/Stringer

Bivši britanski vojnik Džordan Getli ubijen je iz vatrenog oružja u Ukrajini, saopštila je njegova porodica na društvenim mrežama, dok je britanska diplomatija samo potvrdila smrt jednog britanskog državljanina.

Din Getli je na Fejsbuku objavio smrt svog sina koji je napustio britansku vojsku u martu „kako bi nastavio svoju karijeru kao vojnik na drugim poljima“.

Džordan Getli je otputovao u Ukrajinu posle „pažljivog razmatranja“, napisao je njegov otac, dodajući da je porodica u petak dobila vest o njegovoj smrti.

„Podržavamo porodicu Britanca koji je poginuo u Ukrajini“, saopštilo je britansko ministarstvo spoljnih poslova, ne navodeći identitet niti okolnosti smrti.

Getli je rekao da je njegov sin ubijen iz vatrenog oružja u Severodonjecku, na istoku Ukrajine, gde se ruska ofanziva intenzivirala već nekoliko dana.

„Voleo je svoj posao i tako smo ponosni na njega. On je zaista bio heroj i zauvek će biti u našim srcima“, napisao je Getli.

Ministarstvo spoljnih poslova je u aprilu objavilo smrt prvog britanskog državljanina u Ukrajini, ne navodeći njegov identitet.

Britanski mediji su preneli da je reč o veteranu britanske vojske Skotu Sibliju, kojem su njegovi bivši drugovi odali počast na Fejsbuku.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.