Blinken: Zona zabranjenog leta nad Ukrajinom dovela bi do potpunog rata u Evropi

Svet 04. mar 202221:27 > 21:43 51 komentara
Entoni Blinken
Olivier Douliery/Pool via REUTERS

Američki državni sekretar Entoni Blinken kaže da bi uspostavljanje zone zabranjenog leta nad Ukrajinom od strane Sjedinjenih Država i njihovih NATO saveznika, moglo da dovede do "potpunog rata u Evropi“.

Blinken je rekao da će Vašington nastaviti da radi sa svojim saveznicima kako bi Ukrajincima obezbedio sredstva za odbranu od ruske agresije, prenosi CNN.

POVEZANE VESTI:

„Jedini način da se zaista sprovede nešto poput zone zabranjenog leta je slanje NATO aviona u ukrajinski vazdušni prostor i obaranje ruskih aviona, a to bi moglo dovesti do potpunog rata u Evropi. Predsednik Bajden je bio jasan da nećemo ulaziti u rat sa Rusijom“, rekao je Blinken na konferenciji za novinare u petak u Briselu, gde se sastaje sa evropskim saveznicima nakon ruske invazije na Ukrajinu.

„Ali mi ćemo se mnogo potruditi sa saveznicima i partnerima kako bismo Ukrajincima pružili sredstva da se efikasno brane, i naravno, svakog dana vidimo njihovo izuzetno herojstvo, kao i veoma, veoma stvarne rezultate u onome što oni rade da bi to postigli“, poručio je američki šef diplomatije.

Sve informacije o ratnim dešavanjima pratite u BLOGU UŽIVO, kao i na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare