Blokirana planirana aukcijska prodaja Grejslenda

Svet 22. maj 202423:52 0 komentara
Tanjug/AP Photo/Brandon Dill, File

Sudija u američkoj saveznoj državi Tenesi je blokirao planiranu aukcijsku prodaju Grejslenda, nekadašnjeg doma proslavljenog pevača Elvisa Prislija.

Čuveni posed našao se u središtu spora između Prislijeve unuke, glumice Rajli Kijo, i kompanije „Nausani investments“ koja je preuzela vlasništvo nakon što je saopštila da njena majka, Elvisova ćerka Liza Meri Prisli, nije vratila kredit, prenosi BBC.

Kijo je nasledila Grejslend i veći deo Prislijevog imanja posle smrti Lize Meri prošle godine.

„Nausani investments“ tvrdi da je Liza Meri stavila hipoteku na kompleks da bi dobila kredit od 3,8 miliona dolara, koji nije vratila, zbog čega su za četvrtak oglasili aukcijsku prodaju.

Pročitajte još

Kijo, međutim, tvrdi da je papirologija o zajmu lažna i da je potpis njene majke falsifikovan, zbog čega je sudija danas izdao privremenu zabranu prodaje.

„Grejslend će nastaviti da radi kao i prethodne 42 godine, osiguravajući da Elvisovi fanovi iz celog sveta mogu da nastave da posećuju njegov kultni dom“, saopštila je kompanija „Elvis Prisli enterprajz“ posle odluke suda.

Elvis je kupio Grejslend 1957. godine i tu je živeo sve do smrti dve decenije kasnije. Početkom osamdesetih kompleks je otvoren za javnost kao tematski park za istoriju muzike i sada privlači oko 600.000 posetilaca godišnje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!