Britanski mediji: Princ Hari stigao u London

Svet 12. apr 202110:571 komentar
Izvor: Jeremy Selwyn/Pool via REUTERS/File Photo

Princ Hari doputovao je tokom noći između nedelje i ponedeljka iz Los Anđelesa u London kako bi prisustvovao sahrani svoga dede, vojvode od Edinburga princa Filipa, 17. aprila.

Vojvodu od Saseksa su snimili novinari tabloida San dok se iskrcavao sa leta iz Los Anđelesa u 1.15 po londonskom vremenu.

Princa Harija su na aerodromskoj pisti dočekali članovi kraljevskog obezbeđenja i policija. Aerodrom je napustio „rendž roverom“ pod pratnjom.

Povezane vesti:

Mediji pretpostavljaju da će princ Hari vreme do sahrane provesti u Notingem kotidžu Kensingtonske palate gde je na početku braka živeo sa Megan Markl.

Njegova supruga, koja je u trećem trimestru trudnoće, ostaje u Los Anđelesu „po savetu lekara“.

Princ Hari bi po zakonu trebalo da u karantinu provede deset dana, ali će mu biti dozvoljeno da prisustvuje sahrani ukoliko posle pet dana njegov test na koronavirus bude negativan.

Vojvoda od Saseksa stigao je na sahranu posle razgovora sa ocem, princom Čarlsom.

Prestolonaslednik je saopštio da „se raduje“ da vidi sina.

Mediji spekulišu da će porodica Vindzor iskoristiti vreme do sahrane kako bi zalečila rane, koje je prouzrokovao nedavni izrazito kontroverzni intervju princa Harija i Megan Markl sa Oprom Vinfri.

Intervju je mladog princa sa mesta trećeg najpopularnijeg člana kraljevske porodice spustio na mesto trećeg najnepopularnijeg.

Međutim, prema protokolu, tokom dve nedelje žalosti u kraljevskoj porodici jedina tema razgovora mogu biti njihove uspomene na princa Filipa.

Obelodanjeno je i da je kraljica Elizabeta Druga bila uz supruga u njegovim poslednjim trenucima života, kao i da je vojvoda od Edinburga preminuo „uživajući u suncu“.

Komentari

Vaš komentar