Cena karata za metro u Parizu dvostruko skuplja tokom OI

Svet 28. nov 202311:24 3 komentara
Shutterstock

Cene karata za metro u Parizu gotovo će biti dvostruko skuplje tokom Olimpijskih igara 2024, najavila je u utorak predsednica regiona glavnog grada Francuske, dodajući da će stanovnici s propusnicama biti zaštićeni od privremenog poskupljenja, a posetiocima će se naplaćivati "fer cena".

Gradonačelnik Pariza upozorio je prošle nedelje da će usluge javnog prevoza, koje pružaju regionalne vlasti, biti nedostatne tokom događaja.

Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta, a Paraolimpijske igre od 28. avgusta do 8. septembra.

„Tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, region Ile-de-France dramatično će povećati ponudu prevoza. Ne dolazi u obzir da stanovnici podržavaju taj trošak“, rekla je predsednica regiona Valeri Pekres.

„Napravićemo novu propusnicu, propusnicu za Pariz 2024, koja će posetiocima omogućiti putovanje kroz ceo region Ile-de-France. Košta će 16 evra dnevno, a do 70 evra nedeljno. To je fer cena“, rekla je ona.

Dodala je da će karta za metro koštati četiri evra za razdoblje od 20. jula do 8. avgusta, dodajući da to neće uticati na stanovnike regiona s uobičajenom mesečnom ili godišnjom kartom.

Mesečna karta inače košta 84,10 evra.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare