Cene i za bogate navijače previsoke, Katar optužen da plaća lažne navijače

Svet 22. nov 202219:325 komentara
printscreen

Četiri utakmice u jednom danu bili su test za logistiku na Svetskom kupu. Sve utakmice se igraju u jednom gradu, a posetilaca je već blizu milion.

„Izazovno je stići sa meča na meč. Mnogo trčanja, Uber, metroa, prijatelja koji nas pokupe između mečeva. Ali činimo sve što možemo da vidimo sve mečeve“, kaže Luisa Simon iz Njujorka.

Cene su i za bogate navijače previsoke, ali može i nešto jeftinije, ako se recimo – spava u kontejnerima.

Izvor: N1/Rojters/Enex

I dok su neki nezadovoljni, mnogima se najveći sportski događaj u arapskom svetu svideo.

„Kao Tunišanin sam ponosan što sam u Kataru i ponosan sam što je jedna arapska zemlja mogla ovo da organizuje“, kaže Dekra Zefani navijač Tunisa.

„Sve je veoma dobro pripremljeno, u arapskom stilu, šta god to značilo. Na visokom nivou, nešto što nikad viđeno van Evrope“, ističe danski navijač Frank Hansen.

Ali ne može bez haosa i prozivki domaćina…

Katar optužen da plaća lažne navijače, u stvari svoje građane preubučene u dresove drugih reprezentacija. Organizatori su pobesneli, ali sličnosti u muzici, koreografiji i licima je uočljiva.

Organizatori tvrde da su sve karte rasprodate, ali ih neke fotografije sa društvenih mreža demantuju.

Zbog pada sistema i danas jer bilo problema sa ulaznicama, ali su ovaj put navijači Holandije i Senegala ulazili i bez karata.

Igrači Danske su na teren danas izašli sa prekrivenim logom sponzora u znak protesta zbog zabrane nošenja kapitenske trake u duginim bojma.

Ipak pravi šampioni su reprezentativci Irana. Oni su glasnim ćutanjem tokom intoniranja himne jasno poručili da neće svoje dresove posle šampionata nositi mulama i imamima koji ugnjetavaju njihov narod.

A prava senzacija je reprezentacija Saudijske Arabije, koja je pobedila favorizovane Argentince.

Hvala Bogu, igrači su bili dorasli i mi smo ih izbrisali. Oni su se oslanjali na jednog igrača, a mi smo igrali kao tim i izbrisali smo ih.

Euforični komentator Saudijske televizije, podsetio nas je na na našu nekadašnju legendu – Mladena Delića, ali zbog autorskih prva puštamo samo njegov ton.

Komentari

Vaš komentar