CNN: Izrael napao Iran

Svet 19. apr 202407:01 > 19:45 216 komentara

Izrael je izveo napad unutar Irana, rekao je američki zvaničnik za CNN, o akciji koja preti da gurne region dublje u sukob. Izraelska vojska je saopštila da "u ovom trenutku nema komentar" na pitanje CNN-a o izveštajima o eksplozijama u Iranu. Iranski zvaničnik je rekao da je protivvazdušna odbrana presrela tri drona i da nema izveštaja o raketnom napadu. Više državnih novinskih agencija izvestilo je da su lokacije povezane sa iranskim nuklearnim programom „potpuno bezbedne“.

Iranska novinska agencija Fars navela je da je aktiviran sistem protivvazdušne odbrane u gradu Isfahanu, kao i da uzrok napada nije odmah bio poznat.

CNN je javio da je nekoliko letova u iranskom vazdušnom prostoru preusmereno.

Tokom vikenda Iran je lansirao stotine dronova i raketa uzvraćajući na navodni izraelski napad na njegovu ambasadu u Siriji. Većina dronova i raketa srušena je pre nego što je stigla do izraelske teritorije.

Iran je u četvrtak u Savetu bezbednosti UN-a naveo da se Izrael mora prisiliti da prekine sve vojne napade na njihove interese, dok je generalni sekretar UN upozorio da se Bliski istok nalazi u trenutku “najveće opasnosti”.

Pratite situaciju iz minuta u minut:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare