Deka iz Kalifornije praćkom terorisao sugrađane deset godina

Svet 27. maj 202423:00 0 komentara
Shutterstock/Prath

Policija grada Asuza u južnoj Kaliforniji saopštila je da je uhapsila muškarca starog 81 godinu za kojeg istražitelji tvrde da je godinama terorisao ovo mesto - hicima iz praćke.

Sprovodeći istragu, detektivi su „spoznali da su u vremenskom periodu od devet ili deset godina desetine građana, postale žrtva serijskog strelca iz praćke“, saopštila je policija Asuze, gradića na oko 40 kilometara istočno od Los Anđelesa.

Stariji čovek, čije se ime ne pominje, osumnjičen je da je iz praćke ispaljivao metalne kuglice izvađene iz kuglagera i da je njima lomio prozore i vetrobrane na kolima, kao i da su njegovi hici za dlaku promašivali ljude.

Pročitajte još:

Nije međutim prijavljeno da je iko povređen.

Osumnjičeni je lišen slobode prošlog četvrtka kada su policajci, sprovodeći nalog za pretres, ušli u njegovu kuću u Asuzi i tamo pronašli praćku i metalne kuglice, saopštila je policija.

Portparol policije, poručnik Džejk Buši rekao je da su detektivi došli do saznanja da je većina hitaca ispaljivana iz zadnjeg dvorišta osumnjičenog.

„Nemamo saznanja da su ovde na delu bilo kakavi drugi motivi osim puke zlobe i pakosti“, rekao je Buši lokalnim kalifornijskim medijima.

Osumnjičeni bi pred sudom trebalo da se pojavi sutra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!