DNR preti smrtnom kaznom plaćenicima iz Britanije i Maroka

Svet 27. maj 202220:05 9 komentara
Reuters/ Handout/ Russian Defence Ministry

Dvojici državljana Velike Britanije i jednom državljaninu Maroka, koji su se borili u Donbasu na strani ukrajinskih snaga, može biti izrečena smrtna kazna, rečeno je iz glavnog tužilaštva samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) za rusku agenciju Interfaks.

„Glavno tužilaštvo DNR je završilo istragu u slučaju protiv grupe stranih plaćenika iz Velike Britanije i Maroka. Uzimajući u obzir ratno vreme, optuženima može biti izrečena najstroža kazna – smrtna kazna“, rekao je predstavnik tužilaštva Viktor Gavrilov za Interfaks.

Šon Pajner (48), bivši britanski vojnik, uhapšen je u Marijupolju, dok se Endrju Hil, prema tvrdnjama ruskih medija, sam predao. u regionu Mikolajev.  Smrtna kazna preti i Sadunu Brahimu, državljaninu Maroka, zarobljenom u Donbasu ovog proleća.

Na ruskoj državnoj televiziji je u aprilu emitovan snimak Šona Pajnera i još jednog uhvaćenog britanskog plaćenika Ejdena Ejslina, kako se obraćaju britanskoj vladi i traže pomoć u njihovom oslobađanju i razmeni za Viktora Medvedčuka, bogatog Ukrajinca bliskog Vladimiru Putinu.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari (9)

Vidi sve komentare