Dragi dirnut pozivima Italijana da povuče ostavku, izložio uslove za ostanak

Svet 20. jul 202211:49 > 11:532 komentara
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Italijanski premijer Mario Dragi rekao je da je spontana narodna podrška njegovoj vladi "bez presedana" i da je "nemoguće ignorisati je".

Tom podrškom se apeluje da Dragi povuče ostavku koju je ponudio nakon što je koalicioni partner izazvao krizu vlade. Dragi je izložio prioritete koje treba da razmotri parlament u ponovnoj izgradnji većine potrebne da bi vlada radila efikasno.

Povezane vesti

Nastupajući pred Senatom, Dragi je, između ostalih mera naveo korišćenje fondova Evropske unije za oporavak od pandemije i reformu pravosuđa.

On je rekao da je lično dirnut spontanim apelima Italijana poslednjih dana koji ga pozivaju da ostane, navodeći posebno peticije gradonačelnika i medicinskog osoblja koje je nazvao „herojima pandemije“.

„Ovaj zahtev za stabilnošću traži od svih nas da odlučimo da li je moguće ponovo stvoriti uslove u kojima Vlada zaista može da vlada“, rekao je Dragi, dajući znak da je spreman da to pokuša.

Dragi je jutros održao govor pred gornjim domom parlamenta za koji se očekivalo da će izneti svoju procenu situacije nakon višednevnih sastanaka iza kulisa među italijanskim političkim liderima.

Komentari

Vaš komentar