Dva pitbula napala i ubila trinaestomesečnog dečaka, majka očajnički pokušavala da ga spasi

Svet 22. apr 202419:54 24 komentara
Shuterstock/ Luxorpictures

Dva pitbula napala su i usmrtila trinaestomesečnog dečaka u oblasti Kampolongo, u provinciji Salerno u Italiji, prenose tamošnji mediji.

U očajničkom pokušaju da spasu dečaka povređeni su i majka i ujak koji su bezuspešno pokušali da zaštite dete. Oboje su zadobili ugrizne rane na rukama i nogama.

Pročitajte još:

Do incidenta je došlo u seoskoj kući koja pripada prijateljici dečakove majke Paole.

Prema prvim informacijama, psi su bili zatvoreni u jednoj od prostorija, ali su iz za sada nepoznatih razloga uspeli izaći u dvorište. Nasrnuli su na dete koje je bilo u neposrednoj blizini majke i ujaka na samom ulazu u kuću.

Pretpostavlja se da su dečaka percipirali kao „igračku“ ili “strani” element pa su ga zbog toga napali, prvo samo jedan pas, a zatim se pridružio i drugi, piše Corriere della sera.

Medicinsko veštačenje potvrdilo je duboke lezije na telu preminulog dečaka koji je s majkom živeo u kući koja pripada njenoj prijateljici.

Dva pitbula koja su napala dete su takođe živela u toj kući, ali na drugom kraju kojem dečak nije imao pristup.

Kako kažu komšije, psi nikada nisu pokazivali znakove agresivnosti. Oni se sada nalaze u veterinarskoj službi koja će izvesti procenu njihovog stanja i odrediti šta će biti sa njima. Postoji šansa i da budu eutanizirani.

“Možda su mislili da dete za njih predstavlja opasnost jer ga nikada nisu videli. Sestra mi je rekla da su napali baš njega, a u kući su bila i moja dva brata. Poznajemo ih, nikada nisu izazivali probleme. Moja sestra i njen sin u kuću su došli sinoć”, ispričala je potresena tetka preminulog dečaka.

Ovaj slučaj podstakao je nove rasprave na temu opasnih pasmina i obaveza vlasnika.

Naime, u Italiji se godišnje dogodi nekoliko desetina hiljada napada pasa na ljude, ali ta zemlja još uvek nema popis opasnih pasmina, a vlasnici i životinje prolaze kurs socijalizacije tek nakon što dođe do incidenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare