Dvojica Amerikanaca poginula u Donbasu

Svet 23. jul 202208:3740 komentara
REUTERS/Oleksandr Ratushniak/File Photo

Dva Amerikanca poginula su u Donbasu na istoku Ukrajine, potvrdio je Stejt department za ABC njuz. Veruje se da su se stradali američki državljani borili na strani ukrajinskih snaga.

„U kontaktu smo sa porodicama i obezbeđujemo svu moguću konzularnu pomoć“, naveo je Stejt department.

Više detalja o smrti dvojice Amerikanaca i njihov identitet nije otkriven iz, kako je navedeno, poštovanja prema prodicama.

Prethodno je bila potvrđena smrt najmanje dvojice Amerikanaca koji su nastradali u bormabama u Ukrajini. Stiven Zabjelski (52) bio je deminer i stradao je kada je nagazio na minu u maju u Zaporoškoj oblasti. Bivši marinac Vili Džozef Kensl (22) poginuo je u aprilu, a detalji njegove smrti su nepoznati javnosti. Mediji su preneli da ga je za rat u Ukrajini angažovala privatna vojna kompanija.

CNN je u junu izvestio da porodice veruju da su dvojicu Amerikanaca iz Alabame, Aleksandra Druekea (39) i Endija Hujnha (27), zarobili proruski borci tokom borbe nedaleko od Harkova. Portparol Stejt departmenta je tada rekao da su upoznati sa nepotvrđenim informacijama, da prate situaciju i da su u kontaktu sa ukrajinskim vlastima.

Komentari

Vaš komentar