Džonson opet u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim ministrom zdravlja Britanije

Svet 18. jul 202116:04 > 16:0810 komentara
Izvor: Dan Kitwood/Pool via REUTERS/File Photo

Premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu i ministru finansija Rišiju Sunaku određene su mere izolacije zbog kontakta sa ministrom zdravlja te zemlje Sadžidom Džavidom koji je zaražen koronavirusom.

Britanski ministar zdravlja Džavid juče je bio pozitivan na testu na koronavirus, a iz kancelarije britanske vlade je danas saopšteno da su premijer Džonson i ministar finansija Sunak u kućnim izolacijama jer su se dan ranije sastajali sa zaraženim ministrom Džavidom.

Povezane vesti

Džonson će tokom izolacije sednice vlade voditi posredstvom Internet platformi.

Svega dva i po sata ranije iz britanske vlade su saopštili da su Džonson i Sunak dobrovoljno pristali na testiranje i da neće ići u izolaciju zbog kontakta sa zaraženim i da će to biti pilot program uveden za takve slučajeve.

Odluka o tom pilot programu je povučena nakon što je opozicija oštro kritikovala tu odluku i optužila vladu da mere borbe primenjuje samo na građanima, a da te mere ne važe za visoke zvaničnike.

Džonson je i u novembru prošle godine završio u samoizlozaciji, pošto je saznao da je od koronavirusa oboleo jedan poslanik sa kojim se sastao. On je u aprilu 2020. proveo tri dana na intenzivnoj nezi, pošto je oboleo od kovida.

Komentari

Vaš komentar