Bes na društvenim mrežama: Makron tokom intervjua skida luksuzni sat

Svet 24. mar 202322:57 25 komentara
Reuters/ Nacho Doce

Bes Francuza zbog penzione reforme, koju francuski predsednik Emanuel Markon uporno gura, rasplamsan je njegovim potezom kada je tokom televizijskog intervjua diskretno skinuo sat sa ruke.

Dok se u Francuskoj ne smiruju protesti zbog penzione reforme koja povećava starosnu granicu za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine, na društvenim mrežama se vode debate o ceni Makronovog sata i razlozima za skidanje.

Pojedini korisnici tvrde da je fancuski predsednik u televizijskom intervjuu u sredu nosio sat koji vredi 80.000 evra i kao takav nedostižan većini Francuza, o čijoj penziji je u pomenutoj emisiji govorio.

Jelisejska palata je saopštila da cena koja se iznosi u javnost nije tačna, i da se radi o satu koji košta između 1.600 i 3.300 evra. „To je sat koji redovno nosi duže od godinu i po dana“, dodaje se u saopštenju.

Predsednik je prema tvrdnjama njegovih predstavnika sat skinuo pošto je tokom razgovora udarao o sto. Kako se vidi na snimku, Makron je gestikulirao rukama dok je iznosio argumente za penzionu reformu i tom prilikom je satom udario o sto, što se glasno čulo.

Nastavljajući da govori spustio je ruke ispod stola i diskretno skinuo sat.

Komentari (25)

Vidi sve komentare