Fajzer/Biontek donira vakcine za učesnike Olimpijskih igara u Tokiju

Svet 06. maj 202114:22 1 komentar
Charly TRIBALLEAU/AFP

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da je potpisao Memorandum o razumevanju sa kompanijom Fajzer/Biontek o donaciji vakcina protiv koronavirusa, kojima će se vakcinisati učesnici predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju.

„Donacija vakcina će biti veliki doprinos u našim naporima da ovoga leta u Tokiju održimo bezbedne Olimpijske igre za sve učesnike“, rekao je predsednik MOK Tomas Bah.

Povezane vesti:

On je pozvao sve sportiste i članove delegacija koji će biti u Tokiju da prime vakcinu i tako „pomognu da stvorimo sigurno okruženje za sve“.

Nacionalni olimpijski komiteti će u saradnji sa Vladama svojih zemalja raditi na distribuciji dostupnih vakcina i određivati prioritete za proces imunizacije, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

„Primanjem vakcine sportisti, kao najveći ambasadori zdravog načina života, šalju jaku poruku da vakcinisanje nije samo pitanje ličnog zdravlja, već i brige za zajednicu i sve ljude oko nas“, dodao je Bah.

Predsednik MOK je zahvalio kompaniji Fajzer/Biontek na donaciji vakcina.

Olimpijski komitet Srbije formirao je Radnu grupu za praćenje svih aspekata infekcije koronavirusa na sportiste i članove Misije koja je održala i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti vakcinacije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.