Guverner Krima: U napadu na glavni štab ruske flote u Crnom moru pet ranjenih

Svet 31. jul 202209:32 12 komentara
REUTERS/Stringer

Napad dronom izveden je na generalštab ruske flote u Crnom moru u Sevastopolju, a ranjeno je pet osoba, rekao je guverner pripojenog Krimskog poluostrva Mihail Razvožajev.

„Jutros su ukrajinski nacionalisti rešili da nam unište Dan ruske mornarice“, koji se danas slavi u Rusiji, napisao je Razvožajev na Telegramu.

Povezane vesti

Rekao je da je dron došao do dvorišta generalštaba Flote i da ima pet ranjenih među zaposlenima u generalštabu. Po njegovim rečima, nema mrtvih.

Sve proslave vezane za Dan ruske mornarice otkazane su iz bezbednosnih razloga, dodao je Razvožajev i zamolio stanovnike Sevastopolja da ne napuštaju svoje domove „ako je moguće“.

Velike proslave predviđene su povodom ovog praznika širom Rusije, sa paradom u Sankt-Peterburgu koju treba da nadgleda predsednik Vladimir Putin.

Ovo je prvi put da ruske vlasti javljaju o takvom napadu od početka njihove ofanzive na Ukrajinu 24. februara.

Na samom početku ofanzive na Ukrajinu Rusija je zauzela južni deo zemlje, region Herson koji se nalazi nedaleko od Krima pripojenog 2014. godine.

Poslednjih nedelja ukrajinske snage krenule su u kontraofanzivu na jugu da povrate izgubljene teritorije i imale su određene uspehe.

U sredu je u ukrajinskim udarima delimično uništen važan most u Hersonu, gradu koji je pod okupacijom ruskih snaga.

Komentari (12)

Vidi sve komentare