Guverner: Najmanje 22 osobe ranjene u ruskom udaru na grad Čortkiv

Svet 12. jun 202211:58 1 komentar
Reuters/Alexander Ermochenko (ilustracija)

U ruskom udaru na grad Čortkiv na zapadu Ukrajine, do sada uglavnom pošteđenom u sukobima, ranjeno je najmanje 22 ljudi, među kojima su i civili, a razoren je deo jednog vojnog objekta, izjavio je regionalni guverner.

Guverner Volodimir Truš rekao je da su Čortkiv u subotu uveče pogodile četiri rakete, sve ispaljene sa Crnog mora i dodao da je 22 ljudi ranjeno i da su svi prebačeni u bolnicu.

Pročitajte još

Među nastradalima je sedam žena i dete od 12 godina, rekao je on.

Truš, koji je takođe šef uprave regiona Ternopil, kome pripada Čortkiv, rekao je da je vojni objekat delimično uništen u udaru, kao i da su oštećene stambene zgrade.

Čortkiv, koji je imao nešto manje od 30.000 stanovnika pre ruske invazije, nalazi se 140 kilometara severno od granice sa Rumunijom i 200 kilometara jugoistoično od Lavova, velikog grada na zapadu Ukrajine.

Za razliku od istoka i juga zemlje, koji su zahvaćeni borbama između ukrajinskih i ruskih snaga poslednja tri i po meseca, zapad Ukrajine je sporadično bio na meti ruskih udara, usmerenih uglavnom na vojne lokacije u koje stiže zapadno oružje.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.