Harkovski ekopark nema više hrane, na slobodu pustio jelene, losove i vukove

Svet 27. mar 202217:53 5 komentara
harkov uništen ukrajina
REUTERS/Oleg Pereverzev

Osoblje ekoparka u blizini ukrajinskog grada Harkova pustilo je na slobodu deo jelena, losova, crvenih vukova i deo ptica, koji mogu da prežive u prirodnom staništu, jer nisu u stanju da im obezbede ishranu, javlja BBC.

Upravnik ekoparka Vitalij Ilčenko izjavio je da su deo ovog parka zauzele ruske snage i da su tri radnika „ubijena dok su pokušavala da dopreme hranu životinjama“.

Životinje koje su puštene na slobodu mogu da prežive, ali lavovi i tigrovi koji su ostali u parku, mogu umreti od gladi, dodao je Ilčenko.

Isti problem imaju i zaposleni u državnom zoološkom vrtu u centru Harkova.

„Našim majmunima je potrebno voće i povrće, našim grabljivicana meso“, navela je zamenica upravnika zoološkog vrta Karina Detjuk.

Zaposleni, kako je rekla, čine sve da životnje održe u životu, a „naši vukovi zavijaju gore od sirena za vazdušni napad, što nam je veoma teško da slušamo“.

Upravnica Skloništa za divlje životinje u blizini međunarodnog aerodroma u Kijevu Natalija Popova ističe da su životinje pod stresom zbog ruskog granatiranja, a mnoge od njih su se povredile skačući po kavezu.

„Jedna lavica je povredila šapu i nije mogla da stane na nju. Mlada srna se bacila na zid i slomila vrat“, navela je Popova.

Sve najvažnije informacije pratite u našem  BLOGU UŽIVO i na stranici  RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare