Hezbolah napao izraelske vojne pozicije zbog ubistva islamističkog komandira

Svet 23. jun 202414:44 1 komentar
Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar, File

Libanski ekstremistički Hezbolah je danas saopštio da je naoružanim dronom ciljao dve izraelske vojne pozicije na severu Izraela, u odgovoru na ubistvo islamističkog komandira.

Saopštenju Hezbolaha o tome prethodilo je objavljivanje video snimka na kojem su navodno lokacije u Izraelu sa preciznim koordinatama, što je pojačalo bojazni da bi mogao izbiti sveopšti rat između dve strane, preneo je Gardijan.

Izrael i ta moćna šiitska organizacija gotovo svakodnevno razmenjuju vatru, od početka rata u Gazi 7.oktobra prošle godine.

Povezane vesti

Organizacija Džama Islamija je objavila smrt jednog od svojih komandira Ajmana Ghotmeha, navodeći da je ubijen „u izdajničkom cionističkom napadu“ u Kiari, u području Beka na istoku Libana.

Izrael je kasnije potvrdio da je izveo napad i saopštio da je Ghotmeh odgovoran za snabdevanje snaga Fadžr, naoružanog krila Džama Islamije i Hamasa oružjem, u tom području.

Hezbolah je danas saopštio da su njegovi borci izveli napad dronom na poziciju izraelskog vojnog rukovodstva u Beit Hilelu, „u odgovoru na ubistvo koje je izveo izraelski neprijatelj u gradu Kiara“.

Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar, File

Prekogranična napetost pojačana je u proteklim danima i izraelska vojska je objavila da je plan za ofanzivu u Libanu „odobren i potvrđen“.

Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah je odgovorio pretnjom da ni jedan deo Izraela neće biti pošteđen u slučaju sveopšteg rata.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare