Holandska policija rasterala navijače koji su slavili pobedu Maroka

Svet 07. dec 202208:391 komentar
Izvor: Anadolija/Farouk Batiche

Holandska policija intervenisala je u Amsterdamu, na lokaciji gde su Marokanci zvučnim bombama slavili prolazak marokanske reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru.

Marokanci koji žive u Amsterdamu u konvoju su obišli grad uz sirene automobila, nakon utakmice u kojoj je reprezentacija Maroka pobedila Španiju sa 3:0 na penale i plasirala se u četvrtfinale prvi put u svojoj istoriji.

Povezane vesti

Neki od navijača okupili su se na Trgu Merkator, prekrili su svoja lica, ispaljivali vatromet i bacali zvučne bombe.

Grad Amsterdam i Tužilaštvo su proglasili neke trgove „bezbednosno rizičnim zonama“, a policijski zvaničnici, koji imaju šira ovlašćenja da intervenišu u masi, pozvali su putem Tvitera da okupljeni na Trgu Merkator napuste to područje i odu kući i upozorili da će u suprotnom policija intervenisati.

Nakon što su se marokanski mladići penjali na vozila i plesali, blokirali javni prevoz i koristili veliki broj zvučnih bombi, iz policijskog vozila je objavljena najava da će „ukoliko trg ne bude evakuisan, intervenisati“.

Masa se na intervenciju policije razišla na okolne ulice. Snage bezbednosti su se neko vreme zadržale u prostoru gde je održana proslava i preduzele su mere opreza, kako bi sprečile ponovno okupljanje mase.

Iz policije je saopšteno da su u Hagu uhapšene tri osobe zbog kršenja javnog reda.

Komentari

Vaš komentar