Holivudske glumačke zvezde prikupile 28 miliona dolara za Bajdenovu kampanju

Svet 16. jun 202415:26 19 komentara
Brendan SMIALOWSKI / AFP

Džordž Kluni, Džulija Roberts i mnoge druge holivudske zvezde su na donatorskoj večeri za kampanju predsednika Džozefa Bajdena prikupile 28 milona dolara, što predstavlja veću sumu sa jednog događaja nego za bilo kog demokratskog kandidata u istoriji.

Donatorska večera je održana u Pikok Teatru u Los Anđelesu u subotu uveče. Voditelj emisije „Late night“ Džimi Kimel intervjuisao je Bajdena i bivšeg predsednika Baraka Obamu, koji su istakli potrebu da se pobedi bivši predsednik Donald Tramp, u predstojećoj trci za koju se očekuje da će biti izuzetno tesna.

Tokom više od pola sata razgovora, Kimel je pitao da li zemlja pati od amnezije u vezi sa potencijalnim republikanskim kandidatom, na šta je Bajden odgovorio: „Sve što treba da uradimo je da se setimo kako je bilo“, misleći na period u kojem je Tramp bio u Beloj kući.

Tramp je subotu proveo u kampanji u Detroitu i kritikovao Bajdenovu ekonomsku politiku. Predsednik je prikupljao sredstva „sa elitističkim holivudskim slavnim ličnostima koje nisu bile u kontaktu sa običnim narodom“, rekla je portparolka Trampove kampanje Karolin Livit.

Ali Bajden je rekao publici u Kaliforniji da je tokom njegovog mandata „usvojen svaki glavni zakon koji je planiran“. A Obama je izrazio divljenje zbog sveobuhvatnog zakona o zdravstvenoj zaštiti, javnim radovima, životnoj sredini, novim tehnologijama, bezbednosti oružja i drugim velikim inicijativama koje je sprovela sadašnja administracija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare