I Norveška ukida sve mere protiv koronavirusa

Svet 01. feb 202222:11 2 komentara
Pixabay/terimakasih0

Norveške vlasti planiraju od 17. februara da ukinu sve mere protiv koronavirusa.

Premijer Norveške Jonas Gar Stere na konferenciji za medije saopštio je da će mere protiv kovida biti ublažene danas od 23 sata, a od 17. februara ukinute.

Govorio je i o detaljima tim povodom.

”Od 23 sata večeras ponovo će biti dozvoljeno služenje alkohola u restoranima, a biće ukinuto ograničenje o broju gledalaca na aktivnostima među kojima su pozorišta i sportska takmičenja“, kazao je Stere.

Dodao je da je visoka stopa vakcinisanih protiv kovida veliki uspeh u borbi protiv pandemije i da će, ukoliko ne bude neočekivanih situacija, od 17. februara biti ukinute sve mere.

U Norveškoj je 25. septembra 2021. godine saopšteno kako je širenje zaraze koronavirusom pod kontrolom i da su ukinute sve mere. Potom je broj zaraženih izašao iz okvira kontrole pa su ograničenja ponovo uvedena od 12. novembra.

Podaci Instituta za javno zdravlje pokazuju da je broj preminulih od kovida u Norveškoj povećan na 1.440, a zaraženih na 781.049.

I danske vlasti donele su ranije odluku o izuzimanju kovida-19 iz kategorije kritičnih bolesti, a od danas se ukidaju sva ograničenja u toj zemlji.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari (2)

Vidi sve komentare