Indonezija deportovala rusku Instagram zvezdu zbog žurke na Baliju

Svet 24. jan 202112:01 > 12:04
Izvor: REUTERS/Thomas White

Indonezija je deportovala Sergeja Košenka, uticajnog Rusa na društvenim mrežama zbog zabave koju je organizovao u luksuznom hotelu na ostrvu Bali, kojoj je prisustvovalo više od 50 ljudi uprkos ograničenjima zbog koronavirusa.

On je 11. januara organizovao zabavu kršeći zdravstvene protokole uspostavljene za borbu protiv širenja virusa, rekao je šef regionalne kancelarije Ministarstva za ljudska prava na Baliju.

On je naveo da je istragom službe za imigraciju utvrđeno da je Košenko učestvovao u aktivnostima kojim je prekšio turističku vizu, poput promocije kompanija i proizvoda.

Košenko, koji na svom Instagram nalogu ima više od 4,9 miliona pratilaca, stigao je u Indoneziju u oktobru sa turističkom vizom.

Službenici za imigraciju na Baliju odlučili su da ispitaju Košenkove aktivnosti nakon što je u decembru na društvenim mrežama objavio snimak na kojem se vozi motorom sa još jednom devojkom pored mora.

Košenko je rekao novinarima u imigracionoj kancelariji na Baliju da mu je žao.

„Volim Bali. Žao mi je i izvinjavam se“, rekao je.

Pre nekoliko dana Indonezija je deportovala Amerikanku koja je boravila na Baliju jer je na Tviteru objavljivala sadržaje kojim je promovisala ostrvo kao jeftino i prijateljsko mesto za strance, za koje je ocenjeno da „šire informacije koje uznemiruju javnost“.

Indonezija je strancima privremeno ograničila dolazak u zemlju od 1. januara zbog kontrole širenja kovid-19, a javne aktivnosti su ograničene na ostrvima Java i Bali.

Prema podacima regionalne kancelarije Ministarstva za ljudska prava 162 stranca su deportovana sa Balija u 2020. i 2021. godini, uglavnom zbog kršenja pravila turističkih viza.

Komentari

Vaš komentar