Iranski vrhovni vođa: Pregovori sa SAD ne bi okončali nemire

Svet 26. nov 202213:5210 komentara
Izvor: Tanjug/Office of the Iranian Supreme Leader via AP

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei izjavio je da da pregovori sa Sjedinjenim Američkim Državama ne bi okončali nemire koji potresaju Iran dva meseca, jer će Vašington uvek zahtevati više.

„Problem nisu četiri izgrednika na ulici, čak i ako svaki izgrednik, svaki terorista mora biti kažnjen (…). Polje borbe je mnogo šire. Glavni neprijatelj je globalna arogancija“, rekao je Hamnei.

Povdom komentara da bi Iran trebalo da „reši svoj problem sa Amerikom i posluša glas nacije“ kako bi se okončali nemiri, ajatolah je rekao da „pregovori neće rešiti ništa“.

„SAD zahtevaju da Iran napusti svoj nuklearni program, promeni Ustav, ograniči svoj uticaj unutar svojih granica i zatvori svoju odbrambenu industriju. Nijedan Iranac ne može da prihvati takve uslove“, naglasio je on.

Hamnei je dodao i da se „glas nacije“ čuo 4. novembra na provladinim demonstracijama ili na sahrani generala Kasema Sulejmanija ubijenog u januaru 2020.

Iranski vrhovni vođa, koji ima poslednju reč u politici Irana, već je više puta optužio SAD, Izrael i njihove „agente“ da podstiču proteste u zemlji.

Komentari

Vaš komentar