Istraga u Argentini: Plasido Domingo koristio seksualne usluge za VIP klijente

Svet 19. avg 202213:14 > 13:18 8 komentara
REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Argentinsko pravosuđe istražuje školu joge u Buenos Ajresu, koja je aktivna više decenija i čije aktivnosti uključuju i ponudu seksualnih usluga za VIP klijente. Prema argentinskoj štampi i izvorima iz istrage za list "El Pais", istraga je pronašla snimke na kojima se navodno čuje španski tenor Plasido Domingo kako pokušava da ugovori seksualne usluge.

Na snimcima koje je naručio sudija Ariel Lijo čuje se muškarac, za koga navode da je španski tenor, koji razgovara sa ženom po imenu Mendi i kojoj objašnjava kako da organizuje seksualni susret, piše Cadena SER.

Izvori ukazuju da Domingo nije optužen ni za kakav zločin, iako pojašnjavaju da ostaje da se pregleda „ogromna količina dokumentacije“, kako digitalna, tako i „na papiru“.

Kako prenosi „El Pais“, čuje se kako Susana Mendelijevič Mendi (75) razgovara sa vođom grupe da ga obavesti da je Domingo navodno već „organizovao prevaru da agenti ne primete“.

Argentinsko pravosuđe prošle nedelje je izvelo veliku operaciju koja je uključivala 50 ljudi. Takozvanu školu joge vodio je Huan Perkovič, 84-godišnji bivši notar koji je uhapšen zajedno sa dvadesetak ljudi. U tom trenutku je u svom posedu imao više od milion dolara i skoro kilogram zlatnih poluga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare