Italijanska stranka nudi mladima „miraz“ od 10.000 evra kad napune 18 godina

Svet 20. avg 202207:41 > 09:48 6 komentara
Italija
Pixabay

Italijanska Demokratska partija (PD) ponudiće mladima "miraz" od 10.000 evra kada napune 18 godina, navodi se u manifestu te stranke levog centra objavljenom uoči parlamentarnih izbora sledećeg meseca.

Pročitajte još:

PD se suočava sa teškim zadatkom da spreči desnicu da pobedi na izborima 25. septembra.

Program stranke sadrži velika obećanja, kao što su dodatne plate za radnike i izgradnja 500.000 domova u okviru programa socijalnog stanovanja.

„Mladi su motor budućnosti Italije“, tvitovao je u petak lider stranke Enriko Leta zajedno sa listom obećanja da će privući mlade birače.

Leta je rekla da je cilj takozvanog miraza da pomogne mladima da finansiraju dalje školovanje, plate smeštaj ili započnu posao u zemlji u kojoj je većina socijalnih davanja vezana za penzije.

Stranka je takođe predložila vladinu garanciju za hipoteke za prvu kupovinu imovine, doprinos od 2.000 evra studentima za kiriju i smanjenje starosne granice za glasanje sa sadašnjih 18 na 16 godina.

PD prema anketama osvaja 23 odsto glasova, a najveću podršku ima desničarska partija Braća Italije Đorđe Meloni, koja dominira u konzervativnoj koaliciji sa Ligom Matea Salvinija i partijom Napred Italija bivšeg premijera Silvija Berluskonija.

Prošlonedeljno istraživanje pokazalo je da je desnica na putu da osvoji veliku većinu u oba doma parlamenta.

Komentari (6)

Vidi sve komentare