Izrael objavio novu mapu Gaze

Svet 01. dec 202312:47 17 komentara
IDF

Izraelska vojska izradila je kartu Gaze koja je podeljena na stotine zona. Navodi da će se ta mapa koristiti kao pomoć pri evakuaciji. Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su novu mapu, s područjima označenim različitim brojevima, i objasnile kako će ona da pomogne civilima da se pripreme za sledeću fazu rata, piše BBC.

IDF navodi da je mapa podeljena na prepoznatljiva područja kako bi se ljudima omogućilo evakuisanje s određenih mesta radi njihove sigurnosti. Time se Pojas Gaze deli na zone kako bi se stanovnicima omogućilo da se “orijentišu, razumeju uputstva i po potrebi se presele na sigurno s određenih lokacija”.

Celu mapu možete pogledati ovde.

Podsetimo, danas se završilo višednevno primirje između Izraela i Hamasa. Izrael je za prekid stanke okrivio Hamas, navevši da se nije držao sporazuma, dok je militantna organizacija prebacila odgovornost na Zapad. Vladina kancelarija za medije u Gazi, koja je pod kontrolom Hamasa, okrivila je Sjedinjene Države i međunarodnu zajednicu za nastavak borbi u Gazi, piše CNN.

Ministarstvo je saopštilo da SAD i međunarodna zajednica “snose odgovornost za zločine izraelske okupacije i nastavak brutalnog rata protiv civila, dece i žena u Pojasu Gaze”. U saopštenju se dodaje da Palestinci imaju pravo da se brane svim sredstvima i uspostave palestinsku državu s Jerusalimom kao glavnim gradom, prenosi Index.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare