Izraelske snage ubile dvoje Palestinaca u sukobima na Zapadnoj obali

Svet 24. jul 202208:55 2 komentara
REUTERS/Raneen Sawafta

Izraelska vojska i specijalne snage vodile su višesatne borbe sa naoružanim Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštila je izraelska policija, a u sukobu je ubijeno najmanje dvoje Palestinaca prema palestinskoj spasilačkoj službi.

Policija je navela da su borbe u gradu Nablusu izbile dok su sprovodili raciju i hapšenje kada su se naoružani muškarci zabarikadiralili u domu osumnjičenog.

Po navodima policije „jedan broj“ naoružanih Palestinaca je ubijen, bez preciziranja, i nije bilo ranjenih medju izraelskim snagama.

Palestincki Crveni krst saopštio je da su dva muškarca ubijena u sukobima sa vojskom u Nablusu i dao je njihova imena.

Izraelska vojska saopštila je da je nasilan protest izbio dok su njene snage delovale u Nablusu, da su demonstranti gađali vojnike eksplozivnim napravama i pucali na njih, a da je policija uzvratila vatru.

Vojska je nastavila operacije u drugom delu Zapadne obale gde je izbio kratak vatreni okršaj.

Izraelske snage mesecima gotovo svakodnevno sprovode racije na Zapadnoj obali u nastojanju da suzbiju seriju napada Palestinaca na Izraelce koji su u medjuvremenu smanjeni.

Vojska se suočavala sa otporom tokom nekih od tih racija, a u nekoliko slučajeva bilo je stradalih.

U palestinskim napadima na Izrael ranije ove godine 19 ljudi je ubijeno. Izraelske snage ubile su više od 60 Palestinaca od početka godine, prema zvaničnim palestinskim podacima.

Komentari (2)

Vidi sve komentare