Izveštaj: Svet će doživeti najveći transfer bogatstva u istoriji

Svet 25. okt 202209:20 7 komentara
Shutterstock

Tokom naredne dve decenije svet će doživeti najveći transfer bogatstva u istoriji, a samo u Sjedinjenim Državama 84 triliona dolara biće preneto se na mlađe generacije, pokazuje najnoviji izveštaj “Investor Watch” švajcarske banke UBS.

Anketirano je 4.500 investitora na 14 tržišta sa najmanje milion dolara u uložnoj imovini, a izveštaj je otkrio da oko 40 odsto investitora širom sveta nije formalizovao plan nasleđivanja, zbog složenosti pravedne podele svog nasledstva, navodi specijalizovani portal bonitet.com.

Svaki drugi anketirani investitor nije otkrilo gde se imovina drži, kako namerava da je podeli ili koliko vredi.

Glavni problem na koji ukazuju investitor – njih čak dve trećine – je kako podeliti bogatstvo na način koji se smatra pravednim, posebno ako to znači neravnopravnu podelu imovine među naslednicima.

Drugi navode finansijske potrebe njihovih naslednika kao faktor, ali i koliku odgovornost mogu da preuzmu kada je pitanje brige o svom dobrotvoru koji stari.

Većina investitora i naslednika saglasni su da je najbolji oblik akcije stalna i svrsishodna komunikacija, a oko polovina svih anketiranih investitora izrazilo je interesovanje za uključivanje profesionalca koji bi pomogao u raspravama o transferu bogatstva, navodi portal bonit.com.

Komentari (7)

Vidi sve komentare