Izvučeno prvo telo članova posade aviona koji je pao u Grčkoj

Svet 17. jul 202218:39 > 18:46 3 komentara
ukrajinski avion pad nesreća kavala grčka
REUTERS/Stringer

Forenzički stručnjaci grčke Vatrogasne službe koji rade na mestu pada teretnog aviona An-12 izvukli su jedno telo, rekao je portparol Vatrogasne službe Janis Artopojos novinarima u nedelju popodne, a prenose grčki mediji. Podsetimo, u posadi aviona koji je pao sinoć oko 23h u Grčkoj kod mesta Kavala, bilo je osam članova.

Telo je pronađeno celo, rekao je portparol, dodajući da stručnjaci veruju da je ispalo iz trupa prilikom prvog udara, pre nego što je avion počeo da se vuče po zemlji i pre nego što se raspao.

Povezano:

Pronađeno je i drugo telo, dok je dron koji je preleteo oblast gde se avion srušio locirao još četiri, ali do svih njih istražitelji još nisu stigli. Za još dva tela se traga.

Denis Bogdanovič, generalni direktor Meridijana, ukrajinske kargo avio-kompanije koja je vlasnik aviona koji se srušio u Grčkoj, rekao je za „Dojče vele“ da su svi članovi posade Ukrajinci.

Forenzičari su planirali da budu gotovi do zalaska sunca, ali je sada očigledno da će morati da se vrate ponovo ujutru, navodi Ekatimerini.

Kako navodi list, ekspertima za eksploziv, koji su takođe na licu mesta, biće potrebno još više vremena, jer su ubojna sredstva rasprostranjena u radijusu od oko jednog kilometra od aviona.

Tek nakon što i forenzičari i stručnjaci za eksploziv budu obavili svoj posao, doći će istražitelji civilnog vazduhoplovstva, pokušavajući, pre svega, da povrate crnu kutiju aviona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare