Jak zemljotres pogodio Tursku, jedna osoba poginula, više od 35 povređenih

Svet 23. nov 202207:58 2 komentara
Printscreen

Potres magnitude 5,9 pogodio je severozapadnu Tursku, objavio je u sredu Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC), dok je ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da za sada nema dojava o značajnijoj šteti. kako prenosi Anadolija, jedna osoba je preminula. Turski ministar zdravlja Fahretin Kodža napisao je na Tviteru da je povređeno 35 ljudi, dok turski mediji navode da je broj povređenih 46. Potres, koji se dogodio 170 kilometara istočno od Istanbula, osetio se i u tom gradu, kao i u i Ankari.

Jedan 47-godišnjak je poginuo prilikom pokušaja da pobegne iz svog doma. On je izgubio ravnotežu i udario glavom u rukohvat.

Potres je zabeležen na dubini od dva kilometra, navodi EMSC.

Prema turskoj Upravi za upravljanje vanrednim situacijama, epicentar potresa je bio u Goljaku, okrugu severozapadne pokrajine Duzdže.

„Proverili smo gotovo sva sela oko Goljake. Nema izveštaja o ozbiljnijoj šteti, tek nekoliko srušenih štala. Došlo je do prekida struje, no vlasti rade da se snabdevanje električnom energijom uspostavi što pre“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

Turska se nalazi na jednoj od najaktivnijih seizmičkih zona na svetu.

Komentari (2)

Vidi sve komentare