Kamala Haris bila na čelu SAD danas i to sat i 25 minuta

Svet 19. nov 202121:01 > 20. nov 2021 00:0817 komentara
REUTERS/Gaelen Morse

Predsednik SAD Džozef Bajden (Joseph Biden) nastavio je sa svojim predsedničkim dužnostima pošto je tačno sat i 25 minuta preneo ovlašćenja na potpredsednicu Kamalu Haris (Harris) koliko je trajala potpuna anestezija za vreme kolonoskopije kojoj je bio podvrgnut, saopštila je Bela kuća.

Bajden, kojem je radjena rutinska kolonoskopija, posle buđena iz anestezije prvo je zvao Kamalu Haris tačno u 11.35 po vašingtonskom vremenu i tada se završio period prenošenja ovlašćenja.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki (Jen) izjavila je da će Bajden ostati u bolnici kod Vašingtona gde će biti nastavljen njegov lekarski pregled.

Džen Psaki je rekla da je Bajden preneo ovlašćenja Kamali Haris u 10.10 po lokalnom vremenu u skladu sa uslovima koje nalaže američki Ustav.

Kamala Haris je tako nakratko postala prva žena koja je imala predsednička ovlašćenja u SAD.

Bajden, koji sutra puni 79 godina, najstariji je predsednik SAD. On je ranije obećao da neće ništa kriti o svom zdravstenom stanju.

Američki predsednik ne puši i ne konzumira alkohol, a krajem septembra je primio treću dozu vakcine protiv koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar