Vlasti Kaprija zabranile turistima dolazak: Nestašica vode na jednom od najpopularnijih ostrva

Svet 22. jun 202416:48 6 komentara
Julia Worthington on Unsplash

Zbog teškog kvara vodovoda na italijanskom kopnu, gradonačelnik Kaprija koji je ostao bez vode, danas je naredio obustavljanje dolaska turista na to ostrvo koje važi za jedno od najpopularnijih u svetu.

Bez vodosnabdevanja nemoguće je garantovati osnovne usluge hiljadama ljudi koji svakodnevno dolaze na ostrvo tokom turističke sezone, rekao je gradonačelnik Paolo Falko.

„Zdravstveno-higijenska situacija je eksplozivna, preduzeli smo kontramere i aktivirali kriznu jedinicu i izdali restriktivnu naredbu“, navodi se u nalogu gradonačelnika.

Pomorske vlasti su putem radija trajektima i hidrogliserima koji su bili krenuli za Kapri naredili povratak u luke i iskrcavanje putnika.

Dugački redovi putnika su pred blagajnama u lukama južnog grada Italije, Napulja, odakle polazi većina trajekata za Kapri.

Većina ostrva ima vode samo iz cisterni, dok su neke oblasti u gornjoj opštini Anakapri sasvim bez vode. Mrežu napajaju samo lokalni rezervoari koji u nedostatku snabdevanja s kopna brzo presuše.

Očekuje se da brodovi-cisterne s vodom stignu na ostrvo da bi pomogle funkcionisanje osnovnih usluga dok se ne obnovi redovno snabdevanje s kopna.

Pogledajte još: Kako se u Italiji bore sa vrućinama

v

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare