Kličko: Kijevu preti apokalipsa ako se nastave ruski napadi

Svet 07. dec 202222:4327 komentara
Izvor: REUTERS/Gleb Garanich

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da se glavnom gradu Ukrajine sprema prava apokalipsa ako se nastave ruski napadi.

Kličko je za Skaj njuz rekao da još nije vreme za kompletnu evakuaciju stanovništva, ali je upozorio da najgori mogući scenario više nije daleko, prenosi Index.

Kijev ostaje bez struje, vode i grejanja. Moguće je da nas zadesi apokalipsa kao u holivudskim filmovima. Na ovim temperaturama biće nemoguće živeti, kazao je Kličko.

On je naveo da se gradske vlasti i dalje bore i daju sve od sebe da do takvog scenarija ne dođe, a objasnio je da je najveći problem što u ovom trenutku Kijev nema dovoljno skloništa sa grejanjem.

Pripremili smo oko 500 skloništa koja se greju, ali u gradu sa 3,6 miliona ljudi to nije ništa. Ako snabdevanje strujom i dalje bude problematično bićemo primorani da ispuštamo vodu iz zgrada. Na ovim temperaturama postoji mogućnost pucanja cevi i ugrozilo bi se kompletno snabdevanje vodom, upozorio je Kličko.

Kličko je zamolio građane da zbog moguće evakuacije pripreme najosnovnije stvari – hranu, vodu, dokumenta i toplu odeću.

Odgovorio je i na prozivke ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se Kijev nije dovoljno pripremio za nestašice struje i grejanja.

Čudno je to. Imamo zajedničkog neprijatelja, a počinjemo da se borimo između sebe. Mislim da nije vreme za političke obračune, rekao je Kličko.

Komentari

Vaš komentar