Kličkov tim: Spremamo saopštenje o besmislici o Kosovu

Svet 27. maj 202215:56 > 17:04 57 komentara
Vitalij Kličko

PR menadžerka gradonačelnika Kijeva i nekadašnjeg boksera Vitalija Klička Katja Zinovjeva kratko je za N1 navela da će se uskoro oglasiti o, kako je napisala - pod znacima navoda - "izjavi" Klička da se će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije "kao što su Albanci oslobođeni od Srbije", koju je objavio jedan švajcarski portal.

„Spremamo zvanično saopštenje o ovoj besmislici“, rekli su za Nova.rs iz njegovog tima.

Portal „Le Kanton 27“, albanski medij iz Švajcarske, objavio je u sredu da je Kličko u razgovoru sa novinarem ovog portala rekao da „se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora“. Gradonačelnik Kijeva se u razgovoru navodno zahvalio Albancima i Kosovu na vojnoj podršci i solidarnosti sa ukrajinskim narodom.

Pročitajte još:

„Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije…“, naveo je isti izvor tvrdeći da su to Kličkove reči izrečene tokom svetskog ekoenomskog foruma u Davosu.

Iako je uz tekst objavljena fotografija novinara portala koji se rukuje sa Kličkom ispred jedne od zgrada u Davosu, snimak sporne izjave nije objavljen.

Navodna izjava je izazvala oštre reakcije u Srbiji, a povodom nje se oglasila i Ambasada Ukrajine u Beogradu navodeći da Kličko nema nikakve veze, niti ovlašćenja da iznosi stav Ukrajine koji se tiče spoljne politike.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare