Kongresmen glasao protiv istopolnih brakova, pa bio na gej venčanju svog sina

Svet 26. jul 202221:378 komentara
Tanjug/AP Photo/Keith Srakocic

Američki član Predstavničkog doma iz Pensilvanije, republikanac Glen Tompson, prisustvovao je istopolnom venčanju svog sina, samo nekoliko dana nakon što je glasao protiv zakona za zaštitu istopolnih i međurasnih brakova, koji su u američkom parlamentu predložile demokrate.

Predstavnički dom američkog Kongresa, predvođen demokratama, usvojio je zakon za zaštitu istopolnih i međurasnih brakova zbog zabrinutosti da bi presuda Vrhovnog suda kojom se poništava pristup abortusu mogla ugroziti druga prava koja kritikuju mnogi konzervativci.

„Kongresmen i gospođa Tompson bili su oduševljeni što su prisustvovali i proslavili venčanje svog sina u petak uveče kada je on započeo ovo novo poglavlje u svom životu. Tompsonovi su veoma srećni što mogu da požele dobrodošlicu svom novom zetu u svoju porodicu“, navodi se u saopštenju Tompsonove kancelarije.

Tompson je zakon ranije nazvao trikom demokrata tokom izborne godine, koji „ne uspevaju da se pozabave istorijskom inflacijom i cenama van kontrole na ​​benzinskim pumpama i prodavnicama prehrambenih proizvoda“.

Komentari

Vaš komentar