Kongresmeni optužuju Zakerberga da mu je cilj profit, a on – na jedrenju

Svet 06. okt 202118:27 > 20:36 11 komentara
Mark Zakerberg
REUTERS/Erin Scott/File Photo

Američki kongresmeni optužuju izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga da mu je glavni cilj sve veći profit, a da je bezbednost korisnika za njega nebitna.

Povezane vesti

Posle saslušanja bivših i sadašnjih zaposlenih Zakerbergove imperije, američki Kongres traži da regulatorna tela istraže optužbe uzbunjivačice Frensis Hogen. Dodaje se da ta društvena mreža šteti deci i da izaziva podele u društvu.

Dan nakon što su pali Facebook, Instagram, Messanger i WhatsApp, zakonodavci na Kapitol Hilu su se složili da su Facebooku potrebne velike promene.

Bivša menadžerka Facebooka, Frensis Hogen, u petosatnom izlaganju pred Kongresom, rekla je da su iz Facebooka svesno lagali javnost – da su preterivali sa izjavama o napretku u suzbijanju govora mržnje, nasilja i dezinformacija na platformi.

„Komisija za vrednosne papire trebalo bi da istraži vaše tvrdnje, gospođo Hogen. Isto bi trebalo da učini i Federalna komisija za trgovinu. Čini se da je Facebook zaveo javnost i ulagače, a ako je to tačno, trebalo bi da se suoče s stvarnim kaznama zbog lažnog predstavljanja. Naša deca su žrtve. Današnji tinejdžeri, gledajući se u ogledalo, osećaju strah i nesigurnost. Mark Zakerberg danas bi trebalo da se pogleda u ogledalo. Umesto da preuzme odgovornost, gospodin Zakerberg otišao je na jedrenje“, izjavio je demokratski senator Ričard Blumental, predsedavajući Pododbora za zaštitu potrošača, bezbednost proizvoda i podataka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare