Kremlj: Zapadni tenkovi neće ništa promeniti na terenu

Svet 20. jan 202311:3436 komentara
Izvor: Shutterstock

Kremlj je saopštio da isporuka zapadnih tenkova Ukrajini "neće ništa promeniti" u situaciju na terenu, optužujući zapadne zemlje da održavaju "iluziju" o mogućoj vojnoj pobedi Kijeva.

Ovo je navedeno danas, u vreme kada se zemlje koje vojno podržavaju Ukrajinu, sastaju u američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj da razgovaraju o novim isporukama oružja Ukrajini, i kada Kijev traži teška oklopna vozila.

„Takve isporuke (tenkova) ne mogu ništa fundamentalno promeniti, stvoriće nove probleme za Ukrajinu,“ ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne treba preuveličavati značaj isporuka takvog oružja ni njihov kapacitet da promene bilo šta… To neće ništa promeniti oko napredovanja ruske strane ka ostvarenju svojih ciljeva“, dodao je Peskov.

On je takođe optužio zapadne zemlje da su se „zakačile za dramatičnu iluziju o mogućnosti da Ukrajina pobedi na bojnom polju“.

„Konstatujemo indirektnu i direktnu umešanost zemalja NATO (u sukob), slušamo izjave, vidimo da sve više dominira želja za uključivanjem“, dodao je portparol Kremlja.

On je takodje ocenio da su odnosi između Moskva i Vašingtona dostigli „istorijski najniži nivo“ dodajući da ne vidi nikakvu nadu da se poboljšaju u skoroj budućnosti.

Komentari

Vaš komentar