Kriminalna grupa iz Nigerije primoravala devojke na prostituciju u Italiji

Svet 22. nov 202121:02 > 21:04 1 komentar
ALBERTO PIZZOLI / AFP/Ilustracija

Italijanski carinici su razbili organizovanu kriminalnu grupu iz Nigerije koja je primoravala desetine devojaka na prostituciju i prosjačenje na ulicama Italije.

Grupa je prokrijumčarila u Nigeriju nezakonito stečene milione evra, krijući novac u ručkama kofera i paketima testenina.

Policija je navela da je uhapsila 40 osoba u racijama na severu i jugu Italije i na ostrvu Sardinija, u okviru istrage pranja novca, omogućavanja ilegalne imigracije, trgovine ljudima, stavljanja ljudi u ropski položaj i seksualne eksploatacije žena.

Pod istragom su i desetine drugih osoba.

Prema navodima policije, 41 devojka je bila primorana na prostituciju, a devet na prosjačenje.

Pokretanju istrage je doprinela tužba Nigerijke, ilegalno dovedene u Italiju, koja je prijavila da su se njene sunarodnice zaduživale do 50.000 evra kako bi došle u tu zemlju, i da su potom bile prisiljene na prostituciju.

Prostitucija je legalna u Italiji, ali eksploatacija prostitutki nije.

Policija je navela da je sedište nigerijske kriminalne grupe bilo u Italiji, a da je ona delovala i u Nemačkoj, Libiji i Nigeriji.

Kako bi obeshrabrili žrtve da se obrate vlastima za pomoć, kriminalci su devojke „maltretirali i dovodili u stanje psihološke ranjivosti“ korišćenjem vudu obreda, navela je policija.

Komentari (1)

Vidi sve komentare