Krokodil terorisao australijski grad, meštani ga skuvali i pojeli: „Imali smo gozbu“

Svet 13. jun 202420:17 10 komentara
Northern Territory Police

Stanovnici jednog australijskog grada uhvatili su, skuvali i pojeli ogromnog morskog krokodila od 3,6 metara za kojeg kažu da je jeo njihove ljubimce i jurio decu.

Policija u Bulli, na severnoj teritoriji, juče je pucala i ubila životinju nakon što se smatralo da je opasna po zajednicu.

Ona je u saopštenju za javnost navela da je predator vrebao iz vode i jurio decu i odrasle, a navodno je pojeo i nekoliko pasa.

Stanovnici su potom skuvali krokodila i pripremili gozbu na tradicionalan način, saopštila je policija. Pre toga, nadležni su iskoristili priliku da deci održe predavanje o bezbednom rukovanju krokodilima. Policijski narednik Endrju Mekbrajd rekao je za ABC da je napravljena supa od krokodilovog repa, da je meso životinje pečeno na roštilju i da je nekoliko komada mesa umotano u listove banane i kuvano pod zemljom.

Northern Territory Police

„Bila je to prilično velika tradicionalna gozba, mnogi su se dobro najeli“

„Bila je to prilično velika tradicionalna gozba, mnogi ljudi su se najeli“, rekao je Mekbrajd. U Australiji su zaštićeni i morski i slatkovodni krokodili, a njihov lov je zabranjen 1971. godine jer je krivolov skoro doveo do izumiranja krokodila, piše CNN.

Posle zabrane lova njihova populacija se povećala. Na severnoj teritoriji sada živi oko 100.000 krokodila. Morski krokodili mogu narasti do šest metara, težiti jednu tonu i pojesti će gotovo sve što im dođe pod ruku, polako postajući prijetnja lokalnim zajednicama.

Čuvari parka stoga svake godine uklanjaju stotine morskih krokodila iz naseljenih područja širom severne Australije. U aprilu je krokodil ubio 16-godišnjeg dečaka u severnom Kvinslendu dok je pokušavao da dopliva do obale nakon što mu se čamac pokvario. Prošle godine, ostaci 64-godišnjeg ribara pronađeni su od krokodila u Kvinslendu.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare