Kuleba u Davosu: NATO ne radi doslovno ništa da zaustavi rusku invaziju

Svet 25. maj 202220:49 > 21:07 komentara
Reuters/Arnd Wiegmann

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba optužio je NATO da "ne radi doslovno ništa" da zaustavi rusku invaziju na njegovu zemlju.

Kuleba je pohvalio Evropsku uniju zbog „revolucionarnih odluka“ o podršci Kijevu, ali je rekao da je NATO ostao „potpuno po strani“.

Pročitajte još

„NATO kao savez, kao institucija, potpuno je po strani i ne radi doslovno ništa. Žao mi je što to moram da kažem“, rekao je Kuleba na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, prenosi Gardijan.

Na početku rata u Ukrajini se smatralo da je NATO jaka sila i da je EU sposobna samo da izrazi različite nivoe zabrinutosti, ali rat je uvek test koji skida maske, kazao je Kuleba, prenosi Index.

Kuleba je pohvalio Brisel zbog „revolucionarnih odluka koje ni oni sami nisu očekivali da će doneti“.

On je odbacio tvrdnju Moskve da je spremna da osigura humanitarni koridor za brodove koji prevoze hranu iz Ukrajine, u zamenu za ukidanje nekih sankcija.

„Ne možete pronaći bolji primer ucene u međunarodnim odnosima. Ako neko veruje u to, mislim da postoji problem s tom osobom i ne bi trebalo da gubimo previše vremena pokušavajući da shvatimo zašto ta osoba to misli“, rekao je Kuleba.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.