Kurc odbacio optužbe za proneveru i korupciju: Montirani procesi

Svet 06. okt 202120:588 komentara
Izvor: JOE KLAMAR / AFP

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc odbacio je optužbe Tužilaštva za privredni kriminal i korupciju koje je protiv njega i nekoliko članova vladajuće Austrijske narodne stranke povelo istragu zbog pronevere i korupcije i nazvao ih montiranim procesima.

„Sada imamo nove istrage i opet se radi o konstruisanim optužbama po istom šablonu: tu se SMS poruke fragmentiraju, stavljaju u pogrešan kontekst i oko svega toga se isplete pravno-krivična konstrukcija“, rekao je Kurc u Brdu kod Kranja, gde je prisustvovao samitu o Zapadnom Balkanu.

Povezane vesti

Kurc je podsetio na optužbe na njegov račun i na račun ministra finansija Gernota Blumela tokom istrage oko takozvane afere Ibica, koje su se kasnije pokazale natačnim.

Tužilaštvo je danas izvršilo pretres u nekoliko ministarstava i u kancelariji premijera zbog sumnje na proneveru i korupciju protiv Kurca i još devetero političara, među kojima je i nekoliko bliskih saradnika austrijskog kancelara.

Protiv Kurca se već vodi istraga zbog sumnje u davanje lažnog iskaza pred parlamentarnom komisijom koja se bavila aferom Ibica.

Komentari

Vaš komentar