Lavovi i tigrovi u zoo vrtu u Vašingtonu imaju koronavirus

Svet 18. sep 202107:3910 komentara
Izvor: pixabay.com

Šest lavova i tri tigra zoološkog vrta u Vašingtonu testirani su pozitivno na koronavirus i dobili su tretman za njihove simptome, saopštili su zvaničnici zoo vrta.

„Prošlog vikenda čuvari su primetili pad apetita, kašljanje, kijanje i apatiju kod šest aftričkih lavova, jednog sumatranskog i dva sibirska tigra koji su testirani pozitivno na kovid-19 u preliminarnim testovima“, naveo je zoo vrt u saopštenju.

Narednih dana se očekuju rezultati testova da potvrde taj nalaz.

Zaražene životinje leče se antiflmatornim lekovima, lekovima protiv mučnine i antibioticima zbog rizika od pneumonije.

Zvaničnici vrta istakli su da javnost nije u opasnosti pošto postoji znatna razdaljina između staništa životinja i posetilaca.

Ni jedna druga životinja u vrtu nije pokazala znake infekcije, dodali su.

Vakcinacija životinja

Više američkih zooloških vrtova, uključujući i onaj u Vašingtonu, najavili su u utroak da pokreću kampanju vakcinacije životinja koje su podležne inficiranjem kovidom-19.

Pored divljih mačaka i majmuni su već bili pogođeni virusom širom zemlje, tako je više gorila u zoološkom vrtu u Atlanti u američkoj državi Džordžiji testirano pozitivno na kovid prošle nedelje.

Da bi predupredili zarazu, životinje u zoološkom vrtu u Vašingtonu će biti vakcinisane narednih meseci serumom koji je razvila specijalizovana firma Zoetis.

Komentari

Vaš komentar