Lukašenko: Od Rusije kupujemo oružje vredno više od milijardu dolara

Svet 12. sep 202115:11 > 16:4014 komentara
Izvor: Andrei Stasevich/BelTA/Handout via Reuters

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je kako njegova zemlja planira da od Rusije nabavi oružje vredno više od milijardu dolara.

Lukašenko je pratio rusko-belorusku zajedničku vojnu vežbu Zapad-2021 s poligona Obuz-Lesnovski, javila je agencija Belta.

Odgovarajući na pitanja novinara, Lukašenko je kazao kako su tokom poslednjeg sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom detaljno razgovarali o pitanju odbrane i sigurnosti.

Dodao je da su u toku pregovori o isporuci raketnih sistema protivvazdušne odbrane S-400 Belorusiji.

„Planiramo da nabavimo oružje vredno više od milijardu dolara od Rusije. Dogovorili smo se s Rusijom o spisku oružja koje će se isporučiti Belorusiji do 2025. godine. Desetak aviona, od kojih su neki isporučeni, nekoliko desetina helikoptera. To pokazuje da ozbiljno shvatamo zapadni smer, gde imamo direktne granice s trupama NATO“, rekao je Lukašenko.

Napominjući da je odgovornost za izbegličku krizu na evropskoj strani, Lukašenko je pozvao evropske zvaničnike da se okupe kako bi rešili ovaj problem.

„Za sada niko neće razgovarati s njima sve dok ne ukinu ove nerazumne sankcije i poniženje našeg rodoljubivog naroda. Nećemo pasti na kolena“, kazao je Lukašenko.

Komentari

Vaš komentar