Medvedev: Specijalna vojna operacija odgovor na agresiju koju su pripremale SAD

Svet 23. jan 202323:389 komentara
Izvor: Sputnik/Yulia Zyryanova/Pool via REUTERS

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini je iznuđena i ekstremna mera kao odgovor na agresiju koju su pripremale SAD i njihovi saradnici, rekao je zamenik predsednika ruskog Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev.

Prema njegovim riječima, ova situacija dovela je svet na ivicu Trećeg svetskog rata.

„Naša stranka Jedinstvena Rusija mora da pomogne ljudima u svetu da shvate da je specijalna operacija bila iznuđena i ekstremna mera, odgovor na agresiju koju su pripremale Amerika i njihovi saradnici. Očigledno je da je svet na ivici Trećeg svetskog rata zbog ovih dešavanja“, naglasio je Medvedev tokom sastanka Vrhovnog saveta Jedinstvene Rusije.

On smatra da su višestrane diplomatske institucije, uključujući UN u ozbiljnoj krizi. Medvedev je istakao da su te institucije ustanovljene da rešavaju sporove i sukobe ali da su postale bojna polja.

„Naši neprijatelji pokušavaju da osiguraju što je više glasova moguće u antiruskim inicijativama. Da bi to ostvarili, vrše ekonomski pritisak, ucene, jednostavno koriste sve moguće alate. Cilj ruske diplomatije je da omete sraman kurs zapadnih država“, dodao je Medvedev, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Komentari

Vaš komentar