Meta prvi put zabeležila pad prihoda

Svet 28. jul 202216:09
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Fejsbukova matična kompanija "Meta" zabeležila je prvi pad prihoda u istoriji kompanije, navodi se u izveštaju o finansijskim rezultatima.

Prihodi kompanije Meta, koja takođe poseduje Instagram i WhatsApp, pali su na 28,8 milijardi dolara u periodu april – juni ove godine, što je pad od jedan posto u odnosu na prihode od 29,1 milijardu dolara iz istog perioda prošle godine.

Povezane vesti

Neto prihod kompanije Meta pao je 36 posto na 6,6 milijardi, sa 10,4 milijarde dolara.

„Više energije i fokus stavljamo na naše ključne prioritete kompanije koji pružaju kratkoročne i dugoročne mogućnosti za Metu i ljude i kompanije koje koriste naše usluge“, rekao je osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg.

Kompanija je objavila da procenjuje da će ukupan prihod u trećem kvartalu pasti u rasponu od 26 do 28,5 milijardi dolara zbog „nastavka slabe potražnje za oglašavanjem“ u drugom kvartalu.

Direktor finansija Dejv Viner kao razloge pada navodi usporavanje tržišta internetskog oglašavanja u uslovima ekonomske neizvesnosti.

U drugom je tromesečju broj korisnika koji svaki dan pristupaju barem jednoj od aplikacija grupe porastao s 2,87 na 2,88 milijardi, a broj dnevnih korisnika Fejsbuka s 1,96 na 1,97 milijardi.

Komentari

Vaš komentar