Milanska tužiteljka: Berluskoni ozbiljno bolestan

Svet 19. maj 202119:43 1 komentar
REUTERS/Yara Nardi/File Photo/File Photo

Bivši italijanski premijer i milijarder Silvio Berluskoni, koji je bio u bolnici više puta poslednjih meseci, između ostalog zbog komplikacija vezanih za kovid-19, ozbiljno je bolestan, rekla je  jedna milanska tužiteljka.

„Mislimo bez rezerve da je Berluskoni ozbiljno bolestan“, rekla je Ticijana Sicilijano, zamenica tužioca zadužena za proces u kome mu se sudi za podmićivanje svedoka, i dodala da na to ukazuju lekarske potvrde.

Povezane vesti

Ona je zatražila od suda da prekine postupak za Silvija Berluskonija, ali da ga nastavi za njegove saoptužene. Sud treba da donese odluku 26. maja.

Jedan od njegovih advokata Federiko Ćekoni rekao je da je on pod stalnim lekarskim nadzorom u uslovima „kućne hospitalizacije“.

Osamdesetčetvorogodišnji Berluskoni izašao je u subotu iz bolnice u Milanu, gde je bio primljen početkom prethodne nedelje zbog komplikacija vezanih za njegovu prošlogodišnju infekciju koronavirusom. On je prvi put primljen u bolnicu posle zaraze u septembru zbog upale pluća.

Istu bolnicu je napustio 1. maja posle boravka od više od tri nedelje, takođe radi lečenja od posledica kovida-19 od kojeg je oboleo u septembru.

Miljarder, koji je imao veliku operaciju na srcu 2016. godine, više puta je boravio u bolnici poslednjih meseci, a u martu je proveo više dana u bolnici u Milanu, zvanično zbog predviđenih lekarskih kontrola. U februaru je proveo noć u bolnici posle pada koji nije bio ozbiljan, ali je u januaru proveo više dana u kardio centru u Monaku zbog problema sa srčanom aritmijom.