Milijarder Robert Darst, osuđen na doživotni zatvor, ima kovid – na ventilatoru

Svet 17. okt 202114:152 komentara
Izvor: Myung J. Chun/Pool via REUTERS

Bogati američki naslednik Robert Darst, osuđen na doživotni zatvor u sudu u Los Anđelesu bez mogućnosti uslovnog oslobađanja zbog ubistva najbolje prijateljice, pozitivan je na kovid-19 i nalazi se na ventilatoru, potvrdio je njegov advokat za Los Anđeles tajms.

Kako prenosi Gardijan, Darstov advokat Dik DeGerin rekao je listu da je njegov klijent bio „u veoma lošem zdravstvenom stanju“ tokom izricanja kazne,“otežano je disao i imao teškoće u komunikaciji“.

Povezane vesti

DeGerin je potvrdio da je Darst hospitalizovan i stavljen na ventilator u jedno krilo bolnice u Los Anđelesu i da je pod nadzorom kancelarije okružnog šerifa.

Darst (78), proslavljen po dokumentarcu na televiziji HBO, pre tri dana je osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva Sjuzan Berman 2000. godine, koje je u mogućoj vezi sa nestankom njegove žene 1982. Keti Mekormak Darst. Tužilaštvo je tvrdilo da je on ubio Sjuzan Berman u njenoj kući na Beverli Hilsu da bi je sprečio da govori policiji o nestanku njegove supruge.

„Taj zločin je ubistvo svedoka“, rekao je sudija Mark Vindam, pre nego što je izrekao kaznu.

Milijarder je na suđenju izgledao slabašno i povremeno konfuzno. Njegovi advokati su na izricanju kazne u četvrtak rekli da planiraju da se žale.

On se izjasnio da nije kriv, a tokom suđenja je skoro sve vreme sedeo nepomično u svojim kolicima.

Crna ovca jedne od najvećih njujorških porodica vlasnika nekretnina, Robert Darst uhapšen je u martu 2015. godine, uoči emitovanja poslednje epizode biografskog dokumentarca u šest delova na HBO „Džinks“.

Serija se bavila drugom krvavom epizodom iz života Roberta Darsta, ubistva suseda koga je kasnije raskomadao i bacio u more. On je oslobođen krivice za taj zločin, zahvaljujući vojsci prestižnih advokata koji su ga branili na osnovu raznih argumenata, uključujući legitimnu odbranu, slučajno ispaljivanje metka i činova počinjenih pod uticajem alkohola.

U dokumentarcu „Džinks“ izgledalo je kao da je Darst nehotice priznao krivicu, kada je sebi u bradu mumlao dok je bio u toaletu a bežični mikrofon mu nije bio isključen: „Šta sam uradio, očigledno sam ih sve ubio“.

Komentari

Vaš komentar