Ministar ekonomije: U Libanu 60 odsto stanovništva živi ispod granice siromaštva

Svet 04. nov 202121:353 komentara
JOSEPH EID / AFP

Libanski ministar ekonomije Emin Selam izjavio je da 60 posto stanovništva u zemlji živi ispod granice siromaštva i upozorio da će se stvari pogoršati ako se ne izvrše ekonomske i socijalne reforme.

Selam je u govoru na konferenciji „Liban: izgledi za ekonomski oporavak“ koju je organizovala Američka privredna komora. rekao da je Liban doživeo najgori period u poslednje dve godine zbog ekonomske i finansijske krize, praćene epidemijom koronavirusa i eksplozijom koja se dogodila u luci u Bejrutu 4. augusta prošle godine, prenela je libanska agencija NNA.

Povezane vesti

Rekavši da 60 posto stanovništva u Libanu živi ispod granice siromaštva i da su stope siromaštva i nezaposlenosti u porastu, Selam je dodao da je prema poslednjim podacima stopa siromaštva među mladima 40 posto, a stopa nezaposlenosti 35 posto.

„Prepoznajemo važnost mobilizacije međunarodne zajednice za pružanje pomoći i investicija, ali to zavisi od mehanizma koji je usvojila vlada za sprovođenje finansijskih, društvenih i reformi upravljanja. Bez ekonomskih i društvenih reformi, oporavak i rekonstrukcija ne mogu da budu održivi i socijalna i ekonomska situacija će se pogoršati“, dodao je Selam.

Komentari

Vaš komentar